donderdag 18 september 2014

Wit als drukkleur

IMG_5660b2

Hoe dekkend is dekwit eigenlijk?
De drijfveer van offsetdrukkerij Zwaan Printmedia is om te blijven vernieuwen, te blijven investeren in kennis en deze kennis te delen met klanten. Er is zoveel mogelijk op grafische gebied, maar belangrijk hierbij is dat je je als grafisch ontwerper goed laat adviseren over hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Door de juiste communicatie met de drukker komen de mooiste producties tot stand. In de serie naslagboekjes van Zwaan printmedia wordt aan de hand van diverse technieken getoond hoe verrassend bijvoorbeeld drukwerkveredeling toegepast kan worden. De technische beschrijving is helder en compleet. Een prachtige serie die je helpt bij de keuzes die je als ontwerper moet maken. Toch zijn er bepaalde technieken waar je niet snel gebruik van maakt. Neem bijvoorbeeld dekwit in offset. Het wordt gebruikt om uiteindelijk full colour op transparante materiaal te drukken, maar wat kun je er nog meer mee? Op woensdag 8 oktober 2014 geeft ontwerpster Joke Mestdagh van Nieuweklasse, bij Zwaan Printmedia de workhop: Wit als drukkleur. Deze workshop is bedoeld voor ontwerpers die geen genoegen nemen met 'standaard' en die het leuk vinden om met collega ontwerpers naar de ultieme uitdaging te zoeken.




Op de Anicolor kunnen we 5 drukgangen achter elkaar gebruiken.
De opbouw wordt: (dek)wit + zwart + een felle kleur + een metallic + een tweede wit.
Door deze drukgangen te stapelen zullen allerlei spannende combinaties ontstaan en bij wisseling van het papier ziet alles er weer anders uit. We proberen minstens 3 verschillende papierkleuren uit.

Kijk op het blog van Nieuweklasse voor meer informatie

+ + + + + + +
PRAKTISCH
Voor wie?
Maximaal 7 ontwerpprofesionals die meer willen weten en zich willen bekwamen om bijzonder drukwerk te maken. Er is begeleiding en advies bij het ontwerp en de drukwerkvoorbereiding. Basiskennis van ontwerpen en opmaak (InDesign) is gewenst.
Wanneer?
woensdag 8 oktober 2014, 13-17u
(datum voor de prepress-meeting wordt in overleg met de deelnemers bepaald)
Waar?
Bij Zwaan Printmedia, Industrieweg 58, Wormerveer.
Indien gewenst word je vanaf het station opgehaald.

Wat kost het? en wat krijg je er voor?
150 euro ex 21% BTW (181,50 inc)
Behalve de ervaring en de kennis, krijgt elke deelnemer zijn/haar eigen kaart (A6) in een oplage van 150 ex (op verschillend papier) + enkele volledige sets van de kaarten.
Op die manier maak je dus nieuw werk voor je portfolio, heb je iets bijzonders om naar je relaties te sturen (of diegenen die je hebben gesponsord om hieraan deel te nemen). En je krijgt overzicht van verschillende effecten en mogelijkheden (toegepast door jou en de andere deelnemers).
Papier en inkt zijn inclusief, evenals koffie en thee.
Wil je deelnemen of meer informatie?
Bel of mail Joke Mestdagh
06 – 557 63 989
info@nieuweklasse.org

Geen opmerkingen:

Een reactie posten